Pretparken zijn zomerklaar!

24/04
2012
Walibi, Biddinghuizen

Walibi is de plek voor adrenalinejunkies. Met zes achtbanen, de Skydiver en de Space Shot kun je jouw lichaam hier een dag lang blootstellen aan g-krachten. Op 1, 2 en 3 mei vindt in Walibi Holland het Fantasy Festival plaats. “Treed binnen in een fantasiewereld en ontmoet jouw favoriete fantasy figuren. Waan je op de middeleeuwse markt en leer boogschieten van echte ridders”, aldus Walibi. Iedere dag van het festival wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Entree: 31 euro

Parkeren: 7,50 euro

Slagharen

Slagharen biedt tegenwoordig, net als De Efteling of Eurodisney, de mogelijkheid in het park te overnachten. Net als in de rest van het park is het thema: western. Slagharen is met recht een familiepark; in totaal veertig attracties, shows en parades die variëren van rustig pony rijden tot over de kop geslingerd worden. Ook het aanbod voor overnachten reikt van slapen in een wigwam of een camper tot verblijven in een lodge met twee slaapkamers.

Entree: 27,50

Parkeren: 7 euro

Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn

Metro’s pretparkspecialist omschrijft de attracties in het Avonturenpark als vooral leuk voor kinderen tot 16 jaar. Avonturenpark Hellendoorn ligt er prachtig bij in een bosrijk gebied en is vanouds sterk in spetterende waterattracties als de Wild Waterval en Sungai Kalimantan. Voor spanningzoekers zijn de achtbanen Tornado en Rioolrat aanraders. Ook aan de kleintjes biedt het park een uitgebreid aanbod aan attracties.

Entree: 21 euro

Parkeren: 7 euro

Efteling, Kaatsheuvel

De moeder van de Nederlandse attractieparken viert dit jaar haar zestigste verjaardag. Dat gebeurt onder meer met de watershow Aquanura, een eerbetoon aan de Kikkerkoning, ‘een van de eerste tien sprookjes in het Sprookjesbos’. De Amerikaanse bouwers van dit fonteinspektakel zijn ook verantwoordelijk voor de beroemde Bellagiofontein in Las Vegas. Dit ‘spektakel van water, licht en vuur’ is vanaf 1 juni te beleven.

Entree: 32 euro

Parkeren: 10 euro

Toverland, Sevenum

Toverland is de ‘rising star’ onder de Nederlandse pretparken. Met Troy, de ‘snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux’, het schommelschip Scorpios en paarden van Ithaka heeft het park tieners wat te bieden, maar heeft het ook uitgebreide speelmogelijkheden voor jongere kinderen. Vanaf zaterdag is er de nieuwe parkshow De Toverzolder, een show ‘vol magie en illusies’. Toverland heeft een groot indoorspeelgebied, dus is ook geschikt als bestemming bij slecht weer.

Entree:  23 euro

Parkeren: 6 euro

Duinrell

Het Tikibad in Duinrell met zijn razendsnelle glijbanen blijft de grote trekker voor dit familiepark in Wassenaar. Ook in Duinrell gaat het al lang niet meer enkel om attracties en ander dagvermaak. Sterker nog de familiecamping was er nog eerder dan het attractiepark. Nieuw in Duinrell is de Dragonfly. De spanning van deze nieuwe ride zit hem niet in hoogte, maar in spectaculair bochtenwerk en het feit dat je tussen de bomen door suist.

Entree:  19,50 euro

Parkeren: 6,50 euro

Drievliet, Den Haag

Ontstaan als een klassieke uitspanning met wat speeltoestellen, timmert Drievliet al jaren aan de weg als ‘volwassen’ pretpark. Het park probeert ieder jaar een nieuwe attractie of show te presenteren. Dit jaar is onder meer de ‘5D animatiefilm’ Robin Hood nieuw. “Onderga de sensatie van de dynamische stoel die synchroon beweegt met het haarscherpe digitale beeld op het scherm.” Bij 5D voel je wind, regen, beweeg je af en toe mee en ervaar je de effecten van 3D beeld.

Entree:  19,95 euro

Parkeren: 6,50 euro

Movie Park Germany, Bottrop-Kirchhellen (D)

Zo vlak over de grens dat we Movie Park meenemen in dit overzicht. Volgens de website anderhalf uur van Utrecht. Nieuw is de Movie Park Express, een initiatief van Connexxion en Movie Park waarbij er in alle vakanties en weekenden vanuit diverse plaatsen in Nederland een bustransfer van en naar het park wordt aangeboden. Een ticket voor de Movie Park Express inclusief toegang tot het park is er vanaf 39 euro.

Entree:  34 euro

Parkeren: 5 euro

 

Datum: dinsdag 24 april 2012, 09:08
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Hellendoorn, Houten, Indonesi, Kalimantan, Limburg, Overijssel, Sevenum, Utrecht, Wassenaar, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry