Defensiemusea openen depots tijdens museumweekend

10/04
2012
Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Delftse Legermuseum stellen tijdens het Nationaal Museumweekend op 14 en 15 april de tijdelijke depots op de voormalige Vliegbasis Soesterberg open. Ook andere Defensiemusea bieden dit weekend diverse activiteiten.

Op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) zijn de verschillende werkplaatsen te bezichtigen. Er wordt uitleg gegeven over het bewerken van hout en metaal, nodig voor het onderhoud van de collectie.

Bustour Vliegbasis Soesterberg

Bezoekers kunnen zich beide dagen vanaf het MLM per bus laten rondleiden langs het militaire erfgoed van de voormalige vliegbasis en het Project Vliegbasis Soesterberg. Dit is een samenwerking van de provincie Utrecht en de gemeenten Zeist en Soest, die hier een natuurgebied realiseren met ruimte voor wonen, cultuur en recreatie. De benodigde tickets zijn gratis en vanaf 11.45 uur te verkrijgen in het MLM.

Legermuseum

In Delft is op het terrein van het Legermuseum een compleet legerkamp met voertuigen uit de periode 1950-1990 ingericht, inclusief een zeldzame Daf YT-514 trekker. Bezoekers gaan terug naar de tijd van de dienstplicht en leren alles over de voertuigen en hun techniek, maar bijvoorbeeld ook over de veldtelefoon. Ze ervaren hoe er vroeger in het veld werd gecommuniceerd via morsecodes en hoe groot deze apparatuur was in vergelijking met de huidige mobiele telefoons. Ook de vaste collectie is te bezichtigen.
 
Het Militaire Luchtvaart Museum is zaterdag 14 en zondag 15 april geopend van 12.00 tot 16.30 uur. Op beide dagen pendelen gratis bussen tussen het MLM en de tijdelijke depots op de voormalige vliegbasis.

Het Legermuseum is het Museumweekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Overige musea

Het Marinemuseum in Den Helder opent zijn deuren tijdens het Nationaal Museumweekend 2 uur eerder. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er workshops, lezingen en rondleidingen en treedt theatergroep Pandemonia op.
 
In Museum Bronbeek in Arnhem zijn onder meer workshops in verdedigingskunst en kunnen kinderen medailles en vliegers maken. Het museum is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Datum: dinsdag 10 april 2012, 12:05
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Delft, Den Helder, Gelderland, Noord-Holland, Soest, Utrecht, Zeist, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry