Luchtmacht helpt brand caravanopslag blussen

06/04
2012
Een blusvoertuig van Vliegbasis Gilze-Rijen is vanmorgen ingezet bij de bestrijding van een brand in een caravanstalling in het nabijgelegen Molenschot. Met de zogenoemde E-One, die een tankcapaciteit heeft van 12.000 liter, assisteerde de luchtmacht de Brabantse brandweer die niet kon voorzien in de waterbehoefte.

Het militaire blusvoertuig voedde een hoogwerker continu met water. De brandweer koos voor deze constructie omdat het met de grote voertuigen erg lastig manoeuvreren was door de nauwe straten rondom de vlammenzee. Nadat de eerste 12.000 liter water was gestort, voorzagen de brandweerwagens de E-One van een nieuwe hoeveelheid. Het vuur was rond 09.30 uur geblust.

Assistentie

De luchtmacht assisteert de civiele brandweer vaker. Zo ondersteunden brandweerkorpsen van verschillende vliegbases begin vorig jaar de grote brand in Moerdijk. Behalve blusvoertuigen leveren ook Cougar-transporthelikopters geregeld hulp bij bijvoorbeeld bos- of heidebranden. De brandweer van Vliegbasis Gilze-Rijen oefent jaarlijks met de civiele korpsen uit de omgeving.

Vliegtuigbrand

De luchtmacht beschikt over de blusvoertuigen voor de bestrijding van vliegtuigbranden. Een E-One kan 12.000 liter water, 750 liter blusschuim en 250 kilo bluspoeder meenemen. Het bereik van het dakbluskanon is ongeveer 80 meter. Defensie heeft 25 van deze wagens. 

Datum: vrijdag 6 april 2012, 13:29
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Moerdijk, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry