Kinderbijschrijving paspoort niet meer geldig

05/04
2012
De bijschrijving van kinderen in het paspoort van de ouder is na 26 juni 2012 niet meer geldig.

Dit betekent dat kinderen vanaf deze datum een eigen paspoort of Nederlandse Identiteitskaart nodig hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Als mensen met kinderen deze zomer(vakantie) naar het buitenland willen reizen dan is het aan te raden om voor uiterlijk 1 mei een paspoort of ID-kaart aan te vragen bij hun gemeente.

In verband met de verwachte drukte bij het aanvragen hebben veel gemeentes speciaal hiervoor hun openingstijden verlengd. Door nu voor 1 mei aan te vragen is het nog mogelijk om het paspoort of de ID-kaart zo snel mogelijk en dus voor de zomervakantie te leveren.

Het vervallen van de geldigheid van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder zelf. Deze blijft geldig tot de datum die in het paspoort is aangegeven. Het is uiteraard in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de houder van het reisdocument om op de hoogte te zijn van het moment waarop de geldigheidsduur van het reisdocument afloopt. Dit is de datum “geldig tot” in het reisdocument.

Als in een paspoort één of meerdere kinderen zijn bijgeschreven die jonger zijn dan 16 jaar, dan heeft de houder van dat paspoort rond 15 maart 2012 een brief ontvangen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de gevolgen van het vervallen van de bijschrijving. De brief wordt gestuurd naar het adres (in Nederland) waarop de houder van het paspoort staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie.

Zie ook de website van Paspoortinformatie.

Datum: donderdag 5 april 2012, 10:24
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry