Agentschap Telecom publiceert vergunningen frequentieveilingen

04/04
2012
(EZPress) - Eind oktober 2012 gaat Agentschap Telecom via internet vergunningen veilen voor mobiel bellen en mobiel internet. Het gaat hier om vergunningen in de 800 900 1800 1900 2100 en 2600 MHz band. De vergunningen inclusief de voorschriften en beperkingen die aan de vergunningen zijn verbonden worden woensdag 4 april 2012 gepubliceerd op de website van Agentschap Telecom. Het bekendmakingsbericht wordt woensdag 4 april via de Staatscourant gepubliceerd.

Belangrijke veiling

Het gaat om een belangrijke veiling omdat meer dan de helft van de vergunningen die bedoeld zijn voor mobiel bellen en mobiel internet zullen worden verdeeld. Vanwege de lange looptijd van de vergunningen de meeste hebben een looptijd van 17 jaar komen deze verdeelmomenten weinig voor.

Inspelen op markt en technologische ontwikkelingen

De vergunningen geven gebruiksrechten op frequentieruimte voor het aanbieden van openbare elektronische communicatiediensten. De frequentieruimte is landelijk bruikbaar. De vergunninghouder krijgt zoveel mogelijk vrijheid in het exploiteren van de vergunning. Dit betekent dat de vergunninghouder zoveel als mogelijk vrij is in het aanbieden van diensten en de technologie die hij daarvoor gebruikt. Hiermee kan de vergunninghouder inspelen op veranderende markt en technologische ontwikkelingen is hij flexibel en kan hij sneller inspelen op de groeiende behoefte aan datacapaciteit en de veranderende behoefte van de consument.

Planning veiling

De veiling start naar verwachting eind oktober. Potentile deelnemers kunnen vanaf 16 april 2012 een aanvraag indienen. De aanvraagtermijn sluit op 16 juli 2012 om 14.00 uur. Op 12 juni 2012 organiseert Agentschap Telecom een informatiebijeenkomst voor potentile deelnemers aan de veiling. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het veilingmodel en het biedproces. Bovendien organiseert Agentschap Telecom een proefveiling waarin potentile deelnemers de veiling kunnen oefenen. De eerste vergunningen zullen ingaan vanaf januari 2013.

Agentschap Telecom

Agentschap Telecom waarborgt de beschikbaarheid van moderne en betrouwbare telecommunicatie in en voor Nederland. Agentschap Telecom is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 4 april 2012, 09:15
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry