Rinda den Besten maakt zich sterk voor een gezond gewicht

18/09
2009
18-09-2009

Wethouder Rinda den Besten (Volksgezondheid) is namens de vier grote steden toegetreden tot de stuurgroep Convenant overgewicht. Zij neemt de plaats in van voormalig wethouder Leonard Geluk uit Rotterdam. Doel van het Convenant overgewicht is de toename van overgewicht in Nederland een halt toeroepen. Rinda den Besten: `Steeds meer kinderen en volwassenen zijn te zwaar. Dat is verontrustend. Ik wil me graag hard maken voor een goede samenwerking op landelijk en lokaal niveau. Overgewicht is een maatschappelijk probleem, dat we alleen kunnen aanpakken samen met maatschappelijke partners en het bedrijfsleven.`

Een balans tussen eten en bewegen. Dat is het uitgangspunt van de tien partijen die begin 2005 het Convenant overgewicht tekenden. Inmiddels heeft het Convenant overgewicht twintig partners, waaronder de Consumentenbond, horeca en levensmiddelenindustrie. Het doel is de gezonde keuze gemakkelijk, aantrekkelijk en vanzelfsprekend te maken. Voor iedereen, op elk moment van de dag en op elke plek, om uiteindelijk de stijgende trend van overgewicht in Nederland een halt toe te roepen.

Vier op de tien Nederlanders zijn te zwaar. Ernstig overgewicht komt voor bij 12% van de volwassenen. Van de kinderen heeft 15% overgewicht en 3% ernstig overgewicht. Een gezond gewicht vermindert de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Bovendien helpt het om je lekker in je vel te voelen.

Gezond Gewicht is een speerpunt van het Utrechtse college. De GG&GD Utrecht heeft de regie en werkt samen met verschillende partijen: Agis Zorgverzekeringen, thuiszorg, welzijnsorganisaties, eerstelijns hulpverleners, scholen en sportverenigingen. De Utrechtse aanpak is er voor alle leeftijdsgroepen, met nadruk op jeugd tot 19 jaar.

Meer informatie vindt u op: www.convenantovergewicht.nl en www.utrecht.nl/gezondgewicht.

Datum: vrijdag 18 september 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry