Nederland doet goed mee met Europees innovatieprogramma

27/03
2012
DEN HAAG (EZPress) - Eurocommissaris GeogheganQuinn roemt de Nederlandse innovatiekracht bij instellingen en bedrijfsleven tijdens de Innovation Lecture.

Ook meldde ze dat Nederland met n op de vijf internationale projecten meedoet in het Europees Innovatieprogramma KP7programma. GeogheganQuinn was op uitnodiging van minister Verhagen van Economische Zaken Landbouw en Innovatie ELI hoofdspreker tijdens de jaarlijkse Innovation Lecture in de Ridderzaal.

Nederland verovert bijna 7 van Europese onderzoeksbudget

Het KP7programma van Europa is in het leven geroepen om wetenschap en technologie te stimuleren bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing gezondheidszorg en duurzaamheid. Onderzoekers bij bedrijven of instellingen in consortia van minimaal 3 landen kunnen in een Europabrede competitie inschrijven op calls van het programma. Van alle Nederlandse voorstellen wordt 245 gehonoreerd. Dat ligt boven het gemiddelde van 206 voor het Europese Innovatieprogramma. Nederlandse onderzoekers doen dus goed mee en veroveren bijna 7 van het Europese onderzoeksbudget.

Voorafgaand aan de lezing spraken Verhagen en GeogheganQuinn over een aantal punten op het gebied van innovatie zoals het programma Horizon 2020 de opvolger van KP7 en de topsectoren.

De Innovation Lecture is een jaarlijkse bijeenkomst waar het belang van innovatie voor onze economische groei centraal staat. Vertegenwoordigers en prominenten uit het bedrijfsleven de wetenschap de brancheorganisaties en diverse politici wonen de lezing bij.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 27 maart 2012, 15:25
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry