Noord-Korea wil weer praten over kernwapens

18/09
2009
PEKING (ANP) - Noord-Korea is weer bereid tot internationaal overleg over zijn kernwapenprogramma. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il vrijdag gezegd tegen een gezant van de Chinese president Hu Jintao, aldus Chinese staatsmedia. Kim zei tegen de Chinese gezant Dai Bingguo dat Noord-Korea zou blijven streven naar de 'denuclearisering' van het Koreaans schiereiland. Kim zei dat Pyongyang de onenigheid over de nucleaire ambities wil oplossen via zowel bilateraal overleg als door onderhandelingen waarbij meer landen zijn betrokken.

In april dit jaar zette Noord-Korea nog een punt achter internationaal overleg over de ontmanteling van zijn nucleaire programma. Het communistische regime in Pyongyang was boos over de afkondiging van VN-sancties tegen het land. De strafmaatregelen waren een reactie op nieuwe Noord-Koreaanse nucleaire proeven en testen van een langeafstandsraket.

Noord-Korea voerde over zijn nucleaire ambities jarenlang gesprekken met de Verenigde Staten, China, Zuid-Korea, Japan en Rusland.

Datum: vrijdag 18 september 2009, 11:16
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry