Geen Apache-demoteam in 2012

23/03
2012
Het Apache-demonstratieteam presenteert zich dit jaar niet op luchtvaartshows en andere evenementen. De luchtmacht heeft daarvoor onvoldoende materiële en personele capaciteit.

Het krijgsmachtdeel heeft alle gevechtshelikopters nodig om de geoefendheid van de bemanning op peil te houden. De Apaches en vliegers moeten bovendien trainingen van andere eenheden ondersteunen.

Prijzen

Het zogenoemde Apache Solo Display Team heeft een succesvol seizoen achter de rug. Voor presentaties op nationale en internationale luchtvaartevenementen sleepte de bemanning zelfs 2 prijzen in de wacht. Zo won ze de overseas flying display tijdens de Royal International Air Tattoo op de Britse vliegbasis Fairford. Het predikaat beste overall helicopter flying display verkreeg ze ook in Engeland, op de Royal Naval Air Station Yeovilton.

F-16 demo

Het F-16-demonstratieteam is, weliswaar versoberd, wel begonnen aan een nieuw seizoen. Het aantal teamleden is teruggebracht en er zijn minder demonstraties. Ondanks de bezuinigingen blijft het noodzakelijk vliegers te werven. Dat gebeurt onder meer met de presentaties van het team.

Datum: vrijdag 23 maart 2012, 13:59
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry