Jumbo biedt 480 miljoen op Super de Boer

18/09
2009
Supermarktketen Jumbo wil Super de Boer (SdB) overnemen. Jumbo biedt 480 miljoen euro, oftewel 4,20 per aandeel van de beursgenoteerde branchegenoot. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt.

De Franse supermarktketen Casino Guichard-Perrachon, dat 57 procent van de aandelen Super de Boer in handen heeft,  steunt het bod. Dit wel op voorwaarde dat de directie en commissarissen van Super de Boer ook akkoord gaan.

,,De voorgenomen transactie past uitstekend in onze groeistrategie�, aldus het familiebedrijf Jumbo. De supermartketens benadrukken dat er nog geen deal is en dat de partijen met elkaar in gesprek zijn.

Zeer aantrekkelijk

Jumbo verwacht op korte termijn de boeken van Super de Boer in te kunnen zien. Het bedrijf zegt ervan overtuigd te zijn dat het bod ,,zeer aantrekkelijk� is voor alle belanghebbenden van Super de Boer, inclusief de aandeelhouders.

Schaalgrootte
Over een bundeling van supers in Nederland wordt al maanden gespeculeerd. Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop.

Het overnamebod had tot gevolg dat er vrijdagochtend op de beurs veel belangstelling was voor Super de Boer - kort na aanvang steeg het aandeel van het supermarktconcern met 17, 4 procent.

Video: Jumbo meest klantvriendelijk

Datum: vrijdag 18 september 2009, 09:07
Bron:
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry