UPC: wij knijpen internetverkeer niet af

17/09
2009
Gistermiddag meldde de Consumentenbond te eisen dat UPC aan klanten duidelijk maakt dat zij internetverkeer afknijpt en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn voor de beloofde snelheden. UPC is verbaasd en stelt níet af te knijpen. Sterker nog: UPC zegt met 120Mbps het snelste internet van Nederland te leveren.

Uit diverse onafhankelijke testen blijkt juist dat UPC consequent tot de best scorende internet providers hoort op het gebied van gehaalde snelheid (zie bijvoorbeeld www.ipingtest.com/nl/). meldt de provider.

Naar aanleiding van in augustus uitgevoerde testen op het gebied van netwerkmanagement, heeft UPC met de Consumentenbond en andere belangenverenigingen constructief overleg gevoerd. Dat heeft geleid tot het stapsgewijs uitschakelen van de testinstellingen, die alleen actief waren op enkele verkeerstypen. Dit is ook kenbaar gemaakt en zichtbaar geworden op de diverse gebruikersfora.

De provider nodigt de Consumentenbond dan ook uit om nog deze week te overleggen over de ontvangen klachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Datum: donderdag 17 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry