Leijtens wordt nieuwe commandant marechaussee

09/03
2012
De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van generaal-majoor Hans Leijtens tot commandant van de Koninklijke Marechaussee. De benoeming gaat in op 31 mei 2012.

Generaal-majoor Leijtens is sinds april 2011 plaatsvervangend commandant. Voor zijn nieuwe functie wordt hij bevorderd tot luitenant-generaal. Als commandant wordt hij ook Gouverneur der Residentie en in die functie verantwoordelijk voor al het militair ceremonieel in Den Haag. De voordracht voor de benoeming is gedaan door minister Hans Hillen in overleg met ministers Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en Gert Leers van Immigratie, Integratie en Asiel.

Afghanistan

Aantredend commandant Leijtens studeerde van 1981 tot 1985 aan de Koninklijke Militaire Academie en werkte van 1985 tot 1988 bij de landmacht. In 1989 trad hij in dienst bij de marechaussee, waar hij verschillende functies vervulde, waaronder die van districtscommandant Zuid. Ook was hij enige tijd beleidsadviseur op het Ministerie van Defensie. In 2010 was Leijtens in Afghanistan als commandant van het contingentscommando. Deze eenheid fungeert als de ogen en oren van de Commandant der Strijdkrachten.
 
Leijtens neemt het commando over van luitenant-generaal Dick Van Putten, die per 1 juni met zijn functioneel leeftijdsontslag gaat. Van Putten voert het commando sinds april 2008.

Datum: vrijdag 9 maart 2012, 15:16
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Gelderland, Putten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry