Defensie present tijdens Ramadan Festival

17/09
2009
Het ministerie van Defensie is vanavond aanwezig op de feestelijke afsluiting van het Ramadan Festival op de Dam in Amsterdam.

De afgelopen weken heeft het festival met een grote Delftsblauwe bus verschillende wijken aangedaan om buurtbewoners kennis te laten maken met diverse culturen. Dit jaar staat het Ramadan Festival in het teken van armoedebestrijding.

Defensie sluit bij dit thema aan door te laten zien wat het aan wederopbouw doet in Afghanistan. Bezoekers van het festival kunnen terecht bij een stand van Defensie waar beeldmateriaal hangt. In de stand zijn militairen van de Koninklijke Landmacht aanwezig om vragen te beantwoorden.

Divers 
De afgelopen jaren is gebleken dat Defensie voor het uitvoeren van haar taken behoefte heeft aan een divers samengesteld personeelsbestand. De aanwezigheid van vrouwen en personeelsleden met een andere culturele achtergrond openen tijdens missies deuren die anders gesloten zouden blijven. Een goed diversiteitsbeleid levert een wezenlijke, kwalitatieve bijdrage aan de taakuitvoering van Defensie.

Iftar 
Het programma van het Ramadan Festival bestaat uit een cultureel en muzikaal gedeelte. Als de zon onder gaat om 19.51 uur kunnen de aanwezigen deelnemen aan de Iftar, een gezamenlijke maaltijd tijdens de Ramadan. Afsluitend is er een optreden van Lange Frans.

Het Ramadan Festival zet zich in om het contact tussen burgers met verschillende sociale, culturele en religieuze achtergronden te bevorderen.

Datum: donderdag 17 september 2009, 18:50
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry