Militairen bloggen over oefening Noorwegen

06/03
2012
Het grootschalige internationale Cold Response gaat officieel op 14 maart van start in Noorwegen, maar is vanaf vandaag al te volgen via persoonlijke blogs. Voor de meeste Nederlandse militairen begon de oefening afgelopen weekend met het vertrek van de deelnemende marineschepen vanuit Den Helder richting de poolcirkel.

De eerste blog op defensie.nl is van sergeant Niels van de Weerdt, verantwoordelijk voor de bijzondere personeelszaken die bij een oefening als Cold Response komen kijken. De NAVO-training richt zich op het verbeteren van de samenwerking tussen de deelnemende landen door het gezamenlijk uitvoeren van planning en taken. Tijdens Cold Response komt een breed takenpakket aan bod. Van mijnenbestrijding tot onderzeebootbestrijding en van amfibische aanvallen en evacuaties tot en met lucht, zee,- en landverkenningen. Voor Nederland staat het amfibische optreden met Groot-Brittannië centraal.

Special forces

De maritieme deelname bestaat uit het landing platform dock Hr. Ms. Rotterdam, het luchtverdedigings- en
commandofregat Hr. Ms. Tromp en eenheden van het 2e Mariniersbataljon, onder wie special forces. Ook varen landmachtmilitairen mee van het Korps Commando Troepen en 13 Gemechaniseerde Brigade. De luchtmacht is vertegenwoordigd met 2 Cougar-transporthelikopters, geëmbarkeerd aan boord van de Rotterdam. De eenheden zijn 30 maart terug in Nederland.

Datum: dinsdag 6 maart 2012, 17:04
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland, Noorwegen, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry