Rampscenario in zuidelijke provincies

23/02
2012
In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg wordt met ingang van dinsdag, anderhalve week geoefend in crisisbeheersing en rampenbestrijding. Dit gebeurt onder de noemer Wake up. De landmacht werkt samen met civiele veiligheidspartners uit de regio om in crisissituaties gezamenlijk te zorgen voor de nationale veiligheid.

Defensie is in Nederland een vaste partner bij crisisbeheersing en rampenbestrijding. Daarom werkt de Koninklijke Landmacht tijdens Wake up samen met politie, brandweer en ambulancediensten, maar bijvoorbeeld ook met Rijkswaterstaat, gemeentes en grote bedrijven.

Terrorisme en hoogwater

Door het kijkje in elkaars keuken leren de deelnemers van elkaar en trainen ze de noodzakelijke samenwerking. Het oefenscenario bevat onder meer terroristische dreiging tegen vitale objecten zoals energiecentrales, waarbij de politie militairen aanstuurt. Verder oefent veiligheidsregio Zuid- Limburg haar crisisplan voor hoogwater en test het Sint Jans Gasthuis in Weert haar calamiteitenplan.

13 Gemechaniseerde Brigade

13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot organiseert de jaarlijkse 2-weken durende multidisciplinaire oefening. Een staf met leden uit verschillende organisaties regisseert Wake up vanuit conferentiehotel Koningshof te Veldhoven. Wake up loopt tot en met 9 maart.

Datum: donderdag 23 februari 2012, 11:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Noord-Brabant, Oirschot, Veldhoven, Weert, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry