Mediaserver van ZyXEL verrijkt multimediaervaring van thuisgebruikers

23/02
2012
HOOFDDORP (EZPress) - ZyXEL Communications s werelds grootste leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang voor de telecomsector het MKB en thuisgebruikers introduceert een compleet aanbod van mediaservers. Het gaat om de NSA300reeks die thuisgebruikers de mogelijkheid biedt om een hoogwaardig en multifunctioneel entertainmentcentrum te creren. Met slechts n apparaat kunnen zij overal in huis probleemloos genieten van multimedia zoals fotos en videos die ze met hun digitale toestellen hebben gemaakt en hoogwaardige HDaudio en video. Gebruikers kunnen op elk moment en vanaf elke locatie in huis van deze multimedia genieten of deze tegelijkertijd delen met gasten of gezinsleden.

Nu verbeteringen op het gebied van digitale technologie kwalitatief hoogwaardige multimedia mogelijk maken bieden HDtoepassingen steeds meer nieuwe manieren om multimedia aan te bieden en inspiratie te brengen naar het dagelijks leven van gebruikers. Consumenten die thuis willen genieten van mediacontent of deze willen delen met vrienden en gezinsleden hebben behoefte aan een mediaserver die geavanceerde streamingtechnologie combineert met ingebouwde interfaces die de interoperabiliteit waarborgen. Op deze manier kunnen gebruikers profiteren van een effectief beheer en optimale beschikbaarheid van de opgeslagen multimedia. De nieuwe NSA300reeks van ZyXEL omvat de modellen NSA310320325. Naast kwalitatief hoogwaardige streaming van HDmultimedia bieden deze mediaservers voldoende opslagcapaciteit om in de uiteenlopende behoeften van gebruikers te voorzien.

De NSA300reeks biedt een kernprocessor met een vermogen tot 16 GHz en een rijke functiereeks die garant staat voor uitmuntende streaming van HDmultimedia. Gebruikers kunnen een afzonderlijke stream afspelen of meerdere streams op verschillende schermen tegelijk laten weergeven. Ook in dat laatste geval blijft de hoogwaardige HDkwaliteit in stand.

Naast deze indrukwekkende streamingmogelijkheden biedt de NSA325 met de app zMedia een cloud voor mobiele gebruikers. Met deze toepassing kunnen zij overal in huis met slechts een paar swipes op het display van hun mobiele toestel op afstand taken uitvoeren zoals configureren afspelen en downloaden. De NSA325 kan in combinatie met de dienst Dropbox worden gebruikt om backups van bestanden te maken of om torrentbestanden te verzenden vanaf mobiele toestellen zoals smartphones en tablets terwijl de gebruiker onderweg is naar de NSA325 zijn of haar eigen mobiele cloud.

De mediaserver uit de ZyXEL NSA300reeks biedt gebruikers een integrale backupoplossing die ervoor zorgt dat al hun waardevolle bestanden probleemloos en volledig beschermd worden opgeslagen. De zPilotsoftware van ZyXEL verdeelt bestanden automatisch in categorien onder zodat gebruikers hun bestanden moeiteloos kunnen beheren. Zodra zPilot is genstalleerd op persoonlijke computerapparatuur worden inkomende bestanden op basis van hun formaat gedentificeerd en opgeslagen in de daartoe bestemde mappen.

Met het oog op het milieu en de energiezuinigheid heeft ZyXEL de NSA300reeks gebaseerd op verschillende groene ontwerpen. Zo stelt de WakeonLANfunctie gebruikers in staat om de mediaserver op elk gewenst moment in te schakelen om vanaf elke locatie multimediabestanden op afstand op te vragen zelfs wanneer de mediaserver uitstaat. Wanneer er gedurende een bepaalde periode geen sprake is van gegevensoverdracht wordt de slaapstand geactiveerd zodat de vaste schijf automatisch langzamer gaat draaien. Verder is er een speciaal energiebeheerschema dat de NSA300 al naar gelang het gebruikspatroon en de capaciteitsbehoefte kan inschakelen of uitschakelen voor een optimaal beheer van het energieverbruik.

Voor thuisgebruikers die willen genieten van een kwalitatief hoogstaande digitale levensstijl en rijke HDmultimedia vormen de mediaservers uit de ZyXEL NSA300reeks een ideaal entertainmentcentrum. Uitgebreide informatie over de verschillende NSAmodellen en hun systeemvereisten is te vinden op NSA325 en verkrijgbaar via lokale ZyXELdealers. Daarnaast is een video beschikbaar op httpyoutu.befCcRARDaO8o waarin te zien is hoe de mediaserver gebruikers een adembenemende multimediaervaring biedt.

einde bericht

Bron ZyXEL Communications B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 23 februari 2012, 08:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry