Matthijs van Nieuwkerk ziet Claudia de Breij als opvolger

17/02
2012
Matthijs van Nieuwkerk ziet Claudia de Breij als de persoon die het meest in de buurt komt om hem op te volgen. Dat zei hij tijdens de opnames van College Tour, dat vrijdagavond op televisie komt. College Tour-presentator Twan Huys vond het interessant. “Iemand vroeg aan hem: `Wie moet De Wereld Draait Door overnemen als je zelf niet meer kan?’ Een spannende vraag, want in december werd hij onwel tijdens een uitzending. Dat leidde tot aarzelingen bij hem“, vertelt hij.

`Claudia zou het kunnen doen’, antwoordde Van Nieuwkerk twijfelachtig. “Toen kwamen er nog wat namen, maar toen dwong ik hem om toch één naam te noemen. Toen noemde hij alsnog Claudia de Breij. Iemand uit de zaal riep nog Menno Bentveld, die het toen overnam toen Matthijs ziek werd. Hij vond dat hij het goed gedaan had, maar niet de opvolger voor hem.”

De Breij heeft enige tijd de maandag-aflevering van De Wereld Draait Door gepresenteerd , toen Van Nieuwkerk nog Holland Sport deed. “Waarom ik er toen mee ophield, is omdat het heel erg een fiets van Matthijs is, waar ik af en toe een stukje op mocht fietsen. Maar het was zijn fiets. Dat vond ik ook heel goed aan hem. Hij was heel goed in een insteek kiezen en daar van het begin tot het eind een gesprek op te laten draaien. Ik fladder me meer en laat me leiden door het moment“, zei ze deze week op Radio 1.

Huys denkt dat De Breij het wel ziet zitten om Van Nieuwkerk op te volgen. “Ze wil volgens mij niet invallen, maar het is natuurlijk een andere vraag om het programma over te nemen.”

Datum: vrijdag 17 februari 2012, 11:25
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry