Nederland op 5e plaats in ICT ranglijst

17/09
2009
De ranglijst is gepubliceerd door de Economist Intelligence Unit (EIU), gelieerd aan het Britse weekblad The Economist. Zij publiceert jaarlijks de IT Industry Competitiveness Index.

De Verenigde Staten staat net als vorig jaar op de eerste plek, gevolgd door Finland, Zweden en Canada.

Sterke juridische steun voor innovaties
Nederland heeft de vijfde positie te danken aan een goede technlogische infrastructuur (hoge breedbandpenetratie) en sterke juridische steun voor innovaties. Volgens het onderzoek zijn landen zonder sterke steun voor intellectueel eigendom in de regel niet innovatief. Vorig jaar stond Nederland nog op een tiende plek, het jaar daarvoor op plaats 12.

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken reageerde verheugd op de resultaten van het onderzoek.Volgens Heemskerk is Nederland niet alleen de logistieke maar ook steeds meer de it-toegangspoort van Europa.

Tekort aan talentvol ICT-personeel
Nederland beschikt alleen over onvoldoende talentvol ICT-personeel. Steeds vaker wordt daarom ICT-personeel uit het buitenland gehaald.

De onderzoekers vergeleken 66 landen op de kwaliteit van de technologische infrastructuur, de beschikbaarheid en kwaliteit van ict-talent, de innovatie-omgeving, de bescherming van intellectueel eigendom, het ondernemingsklimaat en het technologiebeleid van de overheden.

Datum: donderdag 17 september 2009, 15:51
Bron: DAG Multimedia
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry