Vrouwelijke ondernemers kunnen het verschil maken

01/02
2012
DEN HAAG (EZPress) - Vrouwelijke ondernemers zitten vol vernieuwende ideen en creativiteit. Hun zakelijke groeiambities kan de Nederlandse economie juist nu hard gebruiken. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken Landbouw en Innovatie ELI dinsdag 30 januari 2011 bij de aftrap van het WE keep on growingprogramma.

Economische groei

Ondernemerschap levert banen en inkomsten op voor Nederland de groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei aldus minister Verhagen. Vrouwelijke ondernemers zijn ambitieus maar minder winstgevend dan hun mannelijke collegas. Dat kan beter vrouwelijke ondernemers hebben alles in huis om het verschil te maken.

Verwezenlijken groeiambities

Er zijn in Nederland bijna 350.000 vrouwelijke ondernemers. Ruim de helft van hen heeft ambities om te groeien. Tegelijkertijd hebben vrouwelijke ondernemers relatief weinig mensen in dienst en maken ze weinig winst. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM op basis van CBSgegevens en uitkomsten van een enqute onder bijna 700 vrouwelijke ondernemers. WE staat voor Woman Entrepreneurship. Ervaren vrouwelijke ondernemers zetten zich twee jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collegas. Door middel van mentoring worden ambitieuze vrouwelijke starters gestimuleerd hun zakelijke groeiambities te verwezenlijken.

Netwerken

Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat vrouwelijke ondernemers relatief beperkte toegang hebben tot professionele netwerken en dat mentoring een effectieve manier is om dat op te lossen. WE keep on growing is de Nederlandse invulling van een initiatief van de Europese Unie om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Eigenbaas.nl en Syntens voeren het programma uit. Beide organisaties worden gefinancierd door ELI. Daarnaast stelt het ministerie 50.000 euro ter beschikking voor WE keep on growing.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 1 februari 2012, 06:32
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry