NAVO-vloot bindt strijd aan met terrorisme

30/01
2012
Onder leiding van de Nederlandse commandeur Ben Bekkering bindt een NAVO-vlootverband de maritieme strijd aan met het terrorisme. De Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1) neemt de komende weken op de Middellandse Zee deel aan operatie Active Endeavour.

De operatie richt zich op het afschrikken en verstoren van terroristische activiteiten en het controleren van knelpunten. Hierbij ligt grote nadruk op het verzamelen en analyseren van inlichtingen. Tijdens de uitvoering van maritieme operaties wordt het vlootverband ondersteund door maritieme patrouillevliegtuigen, helikopters, mijnenbestrijdingsvaartuigen, een onderzeeboot en een AWACS-radarvliegtuig. 

 

Het multinationale vlootverband SNMG1 vormt de maritieme component van de snelle reactiemacht van de NAVO, de NATO Response Force. Deze permanent parate eenheid stelt het bondgenootschap in staat om snel en flexibel te reageren op veiligheidssituaties. Het vlootverband bestaat momenteel uit 4 schepen, met als vlaggenschip het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter.

Datum: maandag 30 januari 2012, 17:03
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry