CBS Frankrijk op twee na grootste markt voor internationaal wegvervoer

23/01
2012
DEN HAAG (EZPress) - Nederlandse wegtransporteurs vervoerden in 2010 bijna 6 miljoen ton goederen van ons land naar Frankrijk. Hiermee is Frankrijk na Duitsland en Belgi de grootste markt voor het internationale wegvervoer. Van alle uit Nederland vervoerde goederen ging 80 procent naar Belgi en Duitsland 12 procent had als eindbestemming Frankrijk.

Meeste goederen naar NoordFrankrijk

Het internationale wegvervoer vanuit Nederland gaat vooral over korte afstanden. Ruim de helft van al het over de weg vervoerd gewicht wordt geladen of gelost in die gebieden in Belgi en Duitsland die direct aan Nederland grenzen.

Ook van alle naar Frankrijk vervoerde goederen ging bijna de helft naar de noordelijke regios. De meeste goederen hadden als bestemming de regios le de France NordPas de Calais en Picardie. Van elke 100 ton aan goederen werd 43 ton naar deze drie regios vervoerd. Daarnaast was de regio RhneAlpes in het zuidoosten van Frankrijk een belangrijke bestemming van goederen uit Nederland.

Vooral landbouw en voedingsproducten

Ruim een derde van de in 2010 naar Frankrijk vervoerde goederen bestond uit landbouw en voedingsproducten en levende dieren. Deze producten gingen vooral naar de grote markten in le de France. Chemische producten maakten 17 procent uit van de lading die Nederlandse vrachtwagens naar Frankrijk vervoerden. De industrien in RhneAlpes economisch de tweede regio van Frankrijk waren een belangrijke bestemming hiervoor.

Meer goederen naar Frankrijk

Het wegvervoer naar Frankrijk is het afgelopen decennium toegenomen. Tussen 2000 en 2010 groeide het aantal vervoerde tonnen aan goederen vanuit Nederland met 5 procent.

Daarentegen is de goederenstroom in omgekeerde richting afgenomen. In 2010 werd 35 miljoen ton aan goederen van Frankrijk naar Nederland vervoerd in 2000 was dit nog 37 miljoen ton.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 23 januari 2012, 10:54
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Frankrijk, Noordelijke

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry