CBS Consument nog steeds somber

19/01
2012
DEN HAAG (EZPress) - De stemming onder consumenten is in januari niet veranderd. De indicator van het consumentenvertrouwen bleef staan op 37. Consumenten waren wat minder pessimistisch over hun eigen financile situatie. Daartegenover stond echter een lichte daling van het vertrouwen in het economisch klimaat.

Consumenten dachten in januari iets minder negatief over hun financin. Ze waren vooral minder pessimistisch over hun financile situatie in de komende 12 maanden. De afgelopen tijd fluctueerde de stemming over de financile toekomst nogal van maand tot maand. Consumenten waren ook wat minder somber over hun financile situatie in de afgelopen 12 maanden en over de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen. De deelindicator koopbereidheid verbeterde 2 punten en kwam uit op 18.

Tegenover de geringe verbetering van de koopbereidheid stond een lichte daling van het vertrouwen in het economisch klimaat. Consumenten waren duidelijk pessimistischer over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden dan in december. De stemming over het economisch klimaat in de komende 12 maanden verbeterde juist een fractie.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 19 januari 2012, 09:47
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry