TROS Radar en Nationale ombudsman openen meldpunt IGZ

17/01
2012
DEN HAAG (EZPress) - De Nationale ombudsman en TROS Radar hebben gisteravond een meldpunt geopend waar burgers hun ervaringen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg IGZ kunnen melden. Deze signalen worden verzameld in een zwartboek. Kwesties die zich lenen voor een behandeling als klacht kunnen door de Nationale ombudsman in onderzoek worden genomen.

Brenninkmeijer vindt het hoog tijd dat zichtbaar wordt welke rol de IGZ vervult bij medische missers en andere calamiteiten in de zorg. een andere rol aanneemt naar de burger er is sprake van machtsongelijkheid tussen patint en zorgaanbieder de IGZ vervult een nietbestaande rol en de burger redt het niet met de bestaande klachtenprocedures. Dit is niet de eerste keer dat de Nationale ombudsman zware kritiek heeft op de Inspectie. In 2009 bracht de ombudsman al het rapport De IGZ een papieren tijger uit. Hij heeft een aantal onderzoeken lopen en eind 2011 bracht hij zes rapporten uit over de IGZ waaronder het rapport Onverantwoorde zorg UMCG onverantwoord toezicht IGZ over de gevolgen van een operatie van baby Jelmer.

IGZ en baby Jelmer

In december 2011 publiceerde de Nationale ombudsman een rapport over de gevolgen van een operatie van baby Jelmer in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij concludeerde onder andere dat de IGZ ernstig had gefaald in het toezicht. Hij zei deze ernstige vorm van disfunctioneren ben ik in mijn jarenlange ervaring met het reilen en zeilen van de overheid niet eerder tegengekomen. Hij verwacht in deze maand een reactie van de IGZ op zijn rapport. Minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport zei de Tweede Kamer toe een reactie op het rapport te geven.

Einde bericht

Bron Nationale Ombudsman

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 17 januari 2012, 07:14
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Groningen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry