Hr. Ms. De Ruyter vlaggenschip voor de NAVO

12/01
2012
Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter is vanmorgen uit thuishaven Den Helder vertrokken om te fungeren als vlaggenschip van de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). Dit NAVO-vlootverband staat vanaf 23 januari voor een jaar onder Nederlands bevel.

De Nederlandse commandeur Ben Bekkering neemt die dag in de Italiaanse havenstad Taranto het bevel over het vlootverband voor een jaar op zich. In dit jaar worden de schepen onder meer ingezet om maritieme operaties uit te voeren in de Middellandse Zee en om piraterij te bestrijden in de Hoorn van Afrika. Ook neemt het vlootverband deel aan 2 grote internationale oefeningen. Hr. Ms. De Ruyter wordt in april afgelost door Hr. Ms. Evertsen.

Het multinationale vlootverband SNMG1 vormt de maritieme component van de snelle reactiemacht van de NAVO, de NATO Response Force. Deze permanent parate eenheid stelt het bondgenootschap in staat om snel en flexibel te reageren op veiligheidssituaties. Het vlootverband bestaat momenteel uit 7 schepen, waaronder het Nederlandse fregat Hr. Ms. De Ruyter.

Datum: donderdag 12 januari 2012, 12:40
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Hoorn, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry