Defensie-onderwijs op universitair niveau

07/01
2012
Toekomstig officieren die met succes een opleiding aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) afronden, ontvangen vanaf dit schooljaar een erkend bachelor diploma. Dankzij een positieve beoordeling door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) verzorgt Defensie hoger onderwijs op universitair niveau.

De afgelopen jaren zijn alle opleidingen van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) beoordeeld door de NVAO. Zij beoordeelden Krijgswetenschappen, Militaire Systemen & Technologie en Militaire Bedrijfswetenschappen positief. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap besloot op basis van het positieve oordeel van de NVAO dat aan de opleidingen een wettelijke graad mag worden verbonden. Dat bachelor diploma wordt verleend door de stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek NLDA. De Faculteit verzorgt het onderwijs onder toezicht van de stichting en de NLDA verstrekt de daarvoor noodzakelijke mensen en middelen.

Aantrekkelijke werkgever

“Dit is het bewijs dat onze drie bacheloropleidingen van een erkend academisch niveau zijn”, vertelt de decaan van de faculteit, professor dr. Wouter van Rossum. Defensie is hiermee als toekomstige werkgever voor kandidaten die het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs hebben afgerond, nog aantrekkelijker. Daarnaast bevordert deze erkenning de doorstroom naar masteropleidingen die de officieren na hun bacheloropleiding kunnen volgen.

Nederlandse Defensie Academie

De FMW, met vestigingen in Den Helder en Breda, is net als het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Koninklijke Militaire Academie, een onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. De FMW verzorgt het wetenschappelijk onderwijs op bachelorniveau aan toekomstig officieren van de krijgsmacht. Daarnaast verricht de FMW militair onderzoek dat in het belang is van Defensie.

Datum: zaterdag 7 januari 2012, 11:07
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Den Helder, Noord-Brabant, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry