Pensioenfondsen kruipen uit dal

16/09
2009
De Nederlandse pensioenfondsen hebben voor het eerst sinds 2007 weer een kwartaal met positieve beleggingsresultaten geboekt. Door de aantrekkende beurskoersen steeg de gemiddelde dekkingsgraad tot bijna 103 procent aan het einde van het tweede kwartaal.

Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde kwartaalbericht van De Nederlandsche Bank (DNB). Een dekkingsgraad van 103 procent betekent dat pensioenfondsen 1,03 euro in kas hebben tegenover elke euro aan huidige en toekomstige verplichtingen aan deelnemers.

Daarmee zijn de pensioenfondsen er nog niet, het wettelijk minimum ligt op 105 procent, te behalen binnen vijf jaar. Door de financiƫle crisis en ingestorte beurskoersen verdampten de buffers van de pensioenfondsen. Om die buffers weer op peil te krijgen moesten de pensioenfondsen een herstelplan indienen.

Van de ruim 340 pensioenfondsen zijn de meeste inmiddels goedgekeurd door DNB. Van een klein aantal heeft DNB het plan afgekeurd, zij moeten opnieuw een herstelplan indienen. Van een kleine vijftig pensioenfondsen is DNB nog in overleg.

Datum: woensdag 16 september 2009, 16:42
Bron:
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry