Nieuwe MonitorWork Index wijst Topwerkgevers aan

15/12
2011
AMSTERDAM (EZPress) - Onderzoeksbureau SKB maakte op 15 december voor het eerst de Topwerkgevers bekend van de MonitorWork Index. Deze Index is uniek in Nederland omdat alle aspecten van goed werkgeverschap daarin meetellen. Hieronder vallen personeelsbeleid organisatie van het werk arbeidsvoorwaarden en de vitaliteit van de medewerkers. Op de eerste plaats van de Index voor 500 organisaties staat de gemeente Zwolle gevolgd door staalfabrikant Tata Steel en kunstmeststoffenproducent Yara Sluiskil. Andere Topwerkgevers zijn in alfabetische volgorde Avans Hogeschool CanisiusWilhelmina Ziekenhuis chemiebedrijf DSM Faculteit 3mE van de TUDelft Poiesz Supermarkten en de Rabobank.

Je kunt in elke sector Topwerkgever zijn

Opvallend is de diversiteit aan Topwerkgevers. Directeur Jan Prins van SKB We waren verrast dat je in elke sector Topwerkgever kunt zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat je zorgt voor het juiste speelveld waarin de medewerkers kunnen excelleren. De kunst is om uit te vinden wat jouw medewerkers nodig hebben om duurzaam te presteren.

Over de MonitorWork Index

Met de MonitorWork Index kunnen deelnemende organisaties zichzelf op de aspecten van goed werkgeverschap vergelijken met andere organisaties. SKB wil met de Index stimuleren dat organisaties zich continu verbeteren zodat zij uiteindelijk de juiste voorwaarden creren die horen bij een high performance organization.

Wat zwaar weegt in de MonitorWork Index zijn de hulp of energiebronnen voor de medewerkers om hun werk goed te doen. Dat zijn zaken waar een werkgever rechtstreeks invloed op heeft. Van groot belang is ook het effect op de vitaliteit van de medewerkers hebben ze plezier in hun werk zijn ze gemotiveerd en ervaren ze energie tijdens hun werk Goede arbeidsvoorwaarden en een professioneel organisatieklimaat kunnen aanvullende punten opleveren voor de eindscore.

Over SKB

SKB is een gespecialiseerd onderzoeksbureau op het gebied van vitaliteit gezondheid en tevredenheid van medewerkers. Het onderzoeksinstrumentarium MonitorWork is wetenschappelijk onderbouwd en combineert inzichten uit de vakgebieden Human Resource Management Arbeids en Organisatiepsychologie Gezondheidsmanagement en Bedrijfskunde. Specialiteit van SKB is het in kaart brengen van de psychologische factoren in werksituaties. Doordat SKB een database heeft opgebouwd met geanonimiseerde gegevens van meer dan 1 miljoen werknemers uit duizenden organisaties kunnen onderzoeksresultaten vergeleken worden met branchegenoten. SKB werkt voor grote organisaties met complexe vragen zoals Politie Rabobank en Topklinische Ziekenhuizen maar heeft ook vereenvoudigde producten voor toepassing in het Midden en Kleinbedrijf. Begin 2012 zullen de Topwerkgevers voor organisaties tot 500 medewerkers bekend worden gemaakt. Meer informatie vindt u op de website van SKB www.skb.nltopwerkgevers2011 en www.skb.nlmawindex

einde bericht

Bron SKB

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 15 december 2011, 13:30
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry