CBS Roken wereldwijd meer iets voor mannen

12/12
2011
DEN HAAG (EZPress) - Mannen roken vaker dan vrouwen dat geldt voor bijna alle landen. Verder is tussen 1999 en 2009 het aandeel dagelijkse rokers bijna overal gedaald.

Alleen in Zweden roken meer vrouwen dan mannen

In 2009 rookte 26 procent van de Nederlandse mannen van 15 jaar of ouder dagelijks tegenover 20 procent van de vrouwen. Gemiddeld rookt in de OESOlanden 27 procent van de mannen tegen 17 procent van de vrouwen. Griekse vrouwen roken het meest maar doen dat nog altijd minder dan de mannen in hun land. Alleen in Zweden is het aandeel dagelijkse rokers onder vrouwen 15 procent hoger dan onder mannen 14 procent.

Ook in de grote nietOESOlanden India China Brazili Rusland ZuidAfrika en Indonesi roken mannen vaker dan vrouwen. In China India en Indonesi zijn dagelijks rokende vrouwen zelfs een zeldzaamheid. Chinese en Indonesische mannen roken daarentegen juist vaak.

Roken op zijn retour

In Nederland is het aandeel dagelijkse rokers gedaald van 278 procent in 1999 tot 226 procent in 2009. Dat is een afname van bijna 19 procent. Op Griekenland en Tsjechi na is in ieder OESOland het percentage dagelijkse rokers gedaald. De sterkste daling vond plaats in Denemarken bijna 40 procent.

Ook in de grote nietOESOlanden daalde het aandeel rokers in deze periode. In ZuidAfrika zelfs met bijna 43 procent.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 12 december 2011, 09:23
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: China, Denemarken, Griekenland, India, Rusland, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry