Eerste verbeteringen klimaat in scholen afgerond

16/09
2009
16-09-2009

Het binnenklimaat in het Leidsche Rijn College en in basisscholen Vleuterweide en Zonnewereld is aangepakt. Daarmee zijn de eerste verbeteringen van het klimaat in Utrechtse scholen afgerond. De gemeente heeft hier geld voor beschikbaar gesteld, maar dat is lang niet genoeg voor alle maatregelen die nodig zijn in schoolgebouwen.

Het Rijk wil meewerken aan de verbetering van het binnenklimaat van schoolgebouwen. Voor Utrecht is een bedrag van EUR 2.1 miljoen beschikbaar gesteld voor de verbetering van basisscholen. Utrechtse schoolbesturen krijgen in totaal rond EUR 1 miljoen voor de verbetering van bestaande gebouwen voor voortgezet onderwijs. Dat is een begin.

Meer geld nodigGemeente Utrecht heeft vorig jaar al EUR 6.6 miljoen vrijgemaakt voor de verbetering van het binnenklimaat van scholen. Scholen die de komende twee a drie jaar gebouwd worden, kunnen hiermee meteen een goed binnenklimaat krijgen. Herstelkosten in bestaande schoolgebouwen aan bijvoorbeeld klimaatinstallatie (ventilatie en temperatuur), geluid en zonwering kunnen oplopen tot EUR 30.000 per klaslokaal. Wethouder Rinda den Besten (Onderwijs): 'Herstel achteraf is verschrikkelijk duur. Nieuwe schoolgebouwen moeten meteen een goed binnenklimaat hebben. Ons college blijft bij het Rijk aandringen op meer geld hiervoor, want kinderen leren beter in een goed binnenklimaat'.

Dat er veel meer geld nodig is, blijkt wel uit de kosten van de verbeteringen, die nu afgerond zijn. De klimaataanpassingen in het Leidsche Rijn College kostten ongeveer EUR 2 miljoen. De ingrepen op het gebied van ventilatie en geluid in complex De Weide Wereld (waar Vleuterweide en Zonnewereld zitten) kostten EUR 1.4 miljoen.

Datum: woensdag 16 september 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry