Coalitie van landen voor vrij internet

10/12
2011
DEN HAAG (EZPress) - Er komt een coalitie van landen die zich inzet voor een vrij internet. Dit besloten 14 landen waaronder de VS Canada Zweden Kenia Ghana Mongoli en Mexico die gisteren en vandaag in Den Haag deelnamen aan de conferentie Freedom Online. De conferentie werd gisteren in Den Haag geopend door de Amerikaanse minister Clinton.

De coalitie wil zoveel mogelijk samenwerken met maatschappelijke organisaties en bedrijven op het gebied van internet en telecommunicatietechnologie. Bij de conferentie waren bloggers die in hun eigen land vervolgd worden aanwezig. Zij vroegen de verzamelde landen om steun.

In de slotverklaring van de conferentie benadrukken de landen dat vrijheid van meningsuiting online dezelfde bescherming verdient als offline. Ze nodigen andere landen uit zich aan te sluiten bij de coalitie en spraken af een vervolgconferentie te organiseren in Nairobi Kenia

Minister Rosenthal Met deze groep van landen zullen we daar waar de vrijheid van meningsuiting en de toegankelijkheid het internet onder druk staan gezamenlijk actie ondernemen om de rechten van gebruikers op het net te beschermen en te bevorderen.

Rosenthal maakte gisteren bekend dat Nederland komende jaren 6 miljoen euro uittrekt voor internetvrijheid. Het geld wordt vooral besteed aan initiatieven om bloggers en cyberactivisten te ondersteunen in landen waar de bevolking wordt onderdrukt.

Einde bericht

Bron Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: zaterdag 10 december 2011, 10:40
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Canada, Ghana, Kenia, Mexico, Nairobi, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry