Waardering voor inzet luchtmachtdetachement

09/12
2011
Voor hun inzet tijdens de ISAF-missie in Afghanistan, hebben 140 militairen vandaag op Vliegbasis Volkel de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen en basiscommandant kolonel Peter Tankink reikten de onderscheidingen uit.

Het merendeel van de gedecoreerden diende van mei tot september 2011 bij de Air Task Force op Kandahar Airfield. Daar zorgden zij met F-16-gevechtsvliegtuigen onder meer voor de ondersteuning van grondtroepen. “In voorkomend geval maakte de inzet van jachtvliegtuigen het verschil op de grond”, zo sprak generaal Jansen. Ze wisten zo de vijandelijke troepen in het defensief te dringen.

Logistiek

Ook waren er woorden van waardering voor de leden van het zogenoemde Air Point of Debarkation in de Verenigde Arabische Emiraten. “U leverde een belangrijke bijdrage aan de logistieke ondersteuning. Een vlotte afhandeling van de aan- en afvoer van personeel en vracht stond daarbij voorop”, aldus de luchtmachtcommandant.

Bescherming

Het F-16-detachement verhuisde in oktober van Kandahar naar Mazar-e-Sharif. Vanaf deze locatie beschermen de jachtvliegtuigen de Nederlanders die werken voor de politietrainingsmissie. Ook staat het detachement de bondgenoten bij als dat nodig is.

Datum: vrijdag 9 december 2011, 16:37
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry