DERBIGUMdakrollen conform nieuwe tilnorm

09/12
2011
DELFT (EZPress) - Werkgevers en werknemersorganisaties zijn overeengekomen dat het door n persoon handmatig tillen van dakdekkersmaterialen zwaarder dan 25 kg vanaf 1 januari 2012 wordt verboden.

Derbigum hecht veel belang aan de fysieke gesteldheid van de dakdekkers en heeft dus het grootste gedeelte van haar assortiment afgestemd op deze nieuwe tilnorm.

Fysieke belasting

In Nederland werken ongeveer vierduizend bitumineuzekunststof dakdekkers. Uit onderzoek van het EIB Economisch Instituut voor de Bouw blijkt dat 50 van de dakdekkers aangeeft dat het werk lichamelijk te zwaar is en dat 38 daadwerkelijk overbelast is. Bijna de helft van het ziekteverzuim in de bouw wordt veroorzaakt door fysieke klachten met betrekking tot knie schouders rug en armen. Ook ondervinden de dakdekkers hinder van het werken in een ongemakkelijke houding. Het verticaal of horizontaal verplaatsen van materialen wordt ervaren als lichamelijk zwaar.

Nieuwe tilnorm

Dit is n van de redenen waarom er in de Arbowet Arbeidsomstandighedenwet vanaf 1 januari 2012 een nieuwe tilnorm ingevoerd wordt van maximum 25 kg.

De tilnorm geldt voor alle dakmaterialen niet enkel voor dakrollen. Omdat het om individueel tillen gaat mogen materialen met een gewicht van maximum 50 kg handmatig getild worden zolang de norm van 25 kgpersoon gerespecteerd blijft. Indien het te verplaatsen gewicht meer dan 25 kg per persoon bedraagt moet een mechanische oplossing worden gezocht.

Voor deze wet is in eerste instantie de werkgever aansprakelijk. Toch neemt Derbigum als fabrikant zijn verantwoordelijkheid door lichtere rollen te produceren.

Vanaf 1 januari 2012 wegen de meeste Derbigumrollen max. 25 kg en dit zonder compromis op kwaliteit De bewezen duurzaamheid van minimum 35 jaar blijft overeind.

Om het lagere gewicht te realiseren wordt de lengte van de rollen aangepast door zoveel mogelijk rekening te houden met de bekende Derbigumafmetingen. De dikte breedte en samenstelling van de dakrollen blijven onveranderd. De eisen gesteld aan het materiaal en de bewezen en verwachte levensduur zoals opgenomen in de KOMO blijven hierdoor overeind.

OVER Derbigum www.derbigum.nl

De Belgische onderneming Derbigum het moederbedrijf van Derbigum Nederland is gespecialiseerd in energiebesparende en energieproducerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming gestart in 1932 als familiebedrijf in de waterdichting van daken en platte oppervlakken investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. Eind 2008 kreeg Derbigum nog de Best Innovator Award Belgium 2008 toegekend. Daarnaast kreeg de onderneming als enige Europese bedrijf van de Europese Commissie de EMAS Award 2008 voor zijn continue inzet voor milieubehoud. In mei 2011 werd Derbigum nog beloond met de Belgische Energie en Milieuprijs in de categorie Business Sustainable Development.

De groep telt drie productieeenheden twee in Belgi Lot Perwez en n in de Verenigde Staten Kansas City en stelt wereldwijd 389 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 133 miljoen euro.

Het logo en de baseline Making Buildings Smart geven de missie van Derbigum duidelijk weer innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen herbruikbare energie te produceren de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.

Bron DERBIGUM Nederland B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Contactgegevens Derbigum

Derbigum

Ann Van den Wyngaert

Marketing Coordinator

Bergensesteenweg 32

B 1651 LOT

Belgi

Tel 32 2 334 87 11

avdderbigum.com

Derbigum Nederland

Ben Sengers

Directeur Derbigum Nederland

Olof Palmestraat 18

NL 2616 LR DELFT

Nederland

Tel 06 22 66 08 98

ben.sengersderbigum.com

Datum: vrijdag 9 december 2011, 09:00
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Delft, Kansas, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry