Militaire revalidatiezorg "top of the bill"

02/12
2011
De revalidatie van gewonde militairen stond gisteren centraal tijdens een symposium op de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. Secretaris-generaal Ton Annink noemde de Nederlandse zorg voor deze groep top of the bill.

“We lopen voorop en onderscheiden ons van andere landen. Vanaf het moment dat de militair gewond raakt, bieden we de best mogelijke zorg. De eerste uren na een fysiek trauma zijn bepalend voor het vervolg. Aan het einde van de militaire zorgketen staat de revalidatie”, aldus de hoogste Defensieambtenaar, die de bijeenkomst opende.

Boeiend

Een aantal toonaangevende sprekers gaf hun visie op een paar actuele thema’s, zoals de vraag of militaire revalidatie zich onderscheid van de civiele. De Britse kolonel John Etherington, medisch directeur van het Defence Rehabilitation Centre Headley Courtgaf bijvoorbeeld een boeiende inkijk in de militaire revalidatiezorg van zijn land. Als gevolg van de langdurige missies in Irak en Afghanistan worden in het Britse militaire revalidatiecentrum grote aantallen militairen behandeld.    

Het symposium Militaire revalidatiezorg: Onderscheiden! was georganiseerd door de Directie Militaire Gezondheidszorg en het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg vanwege het 65-jarig jubileum van het centrum. De presentaties zijn binnenkort te downloaden via www.defensie.nl/dmgsymposium

Datum: vrijdag 2 december 2011, 17:01
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Irak, Noord-Brabant, Oirschot

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry