Bijeenkomst SER Flevoland Opnieuw Brussels geld voor Flevoland

01/12
2011
LELYSTAD (EZPress) - Op 8 december organiseert de SER Flevoland van 14.15 tot 16.00 uur een bijeenkomst in het Ondernemingencentrum Flevoland Ravelijn 1 Lelystad over het toekomstig Europees subsidiebeleid. Ontvangst vanaf 14.00 uur.

Flevoland heeft de afgelopen vijftien jaar veel geld uit de Europese structuurfondsen ontvangen. Daarmee zijn uitstekende resultaten bereikt. Momenteel wordt in Brussel het beleid voor de toekomst van die fondsen voorbereid. De kernpunten zijn al bekend aan de uitwerking wordt gewerkt.

Wat betekent het voor Flevoland Voor de Flevolandse ondernemers en organisaties Dat is de concrete vraag die de SociaalEconomische Raad SER Flevoland aan Europarlementarir Lambert van Nistelrooij voorlegt. Hij geeft het antwoord in deze bijeenkomst.

Belangstellenden kunnen deze bijeenkomst kosteloos bijwonen.

Lambert van Nistelrooij is expert op het gebied van de Europese subsidies. Hij stelt In de oude structuurfondsen ontbrak de focus. Er was sprake van versnippering van gefinancierde projecten. Nu wordt er aangesloten bij de criteria van de EU 2020 strategie bedoeld om de EU slimmer competitiever en groener te maken. Dus alleen plannen van de regios die binnen deze doelstellingen vallen worden goedgekeurd. Hierdoor wordt de effectiviteit van de structuurfondsen verhoogd.

Wat dat concreet voor Flevoland betekent zal uitgebreid aan de orde komen.

Naast Lambert van Nistelrooij zal gedeputeerde JanNico Appelman het woord voeren en spreken over verleden heden en toekomst van Flevoland in relatie met de Europese middelen.

Het geheel staat onder leiding van Andries Greiner voorzitter van SER Flevoland.

De SociaalEconomische Raad Flevoland SER Flevoland geeft sinds 1993 de provincie gevraagd en ongevraagd advies over de hoofdlijnen van het sociaaleconomisch beleid van de provincie Flevoland.

De advisering kan zich ook uitstrekken tot andere beleidsterreinen milieu ruimtelijke ordening onderwijs verkeer en vervoer.

SER Flevoland kan tevens rechtstreeks gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan andere overheidsinstanties.

Einde bericht

Bro SER FLevoland

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 1 december 2011, 18:33
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: BelgiŽ, Brussel, Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry