Tien procent meer octrooiaanvragen van Siemens in Europa

28/11
2011
DEN HAAG (EZPress) - Het aantal uitvindingen in boekjaar 2011 bij Siemens is ten opzichte van vorig jaar met tien procent gestegen tot circa 8.600. Dat is bijna 40 per werkdag. Per RDmedewerker momenteel 27.800 in totaal is daarmee het aantal aangemelde uitvindingen de afgelopen tien jaar verdubbeld. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal eerste octrooiaanvragen met 15 procent gestegen tot bijna 4.300 bijna 20 per werkdag. Bovendien is Siemens in Europa voor het eerst koploper geworden op het gebied van octrooiaanvragen.

Twaalf buitengewoon succesvolle onderzoekers en ontwikkelaars hebben daar in bijzondere mate aan bijgedragen. Siemens heeft hen onlangs in Mnchen onderscheiden met het predikaat Uitvinder van het jaar 2011. Op hun naam alleen al staan 730 aangemelde uitvindingen en 636 toegekende individuele octrooien. Dagelijks geven zij blijk van pioniersgeest ondernemersgeest en internationale samenwerking precies de dingen die we nodig hebben om ook morgen nog met succes op de wereldmarkten te kunnen opereren. aldus Siemenstopman Peter Lscher bij de prijsuitreiking. Hij kondigde aan de investeringen in onderzoek en ontwikkeling het afgelopen boekjaar EUR 39 miljard in boekjaar 2012 met nog eens zon EUR 500 miljoen op te voeren.

In de actuele octrooistatistiek van het Europees Octrooibureau voor het jaar 2010 behaalde Siemens met 2.135 aanmeldingen voor het eerst in haar geschiedenis de eerste plaats vr Philips BASF en Samsung. In Duitsland en Europa samen hebben we het aantal eerste octrooiaanvragen ten opzichte van vorig jaar met 18 procent kunnen opvoeren aldus Klaus Helmrich bestuurslid en Chief Technology Officer van Siemens AG. Ook wereldwijd gezien worden onze medewerkers steeds innovatiever gemiddeld meldt elke RDmedewerker tegenwoordig dubbel zoveel uitvindingen aan als in 2001.

De twaalf uitvinders van het jaar 2011 komen uit Duitsland Berlijn Erlangen Mnchen Neurenberg uit Denemarken Zwitserland en de Verenigde Staten. Dankzij hun octrooien zijn tal van producten ontstaan die de industrie energiezuiniger en milieuvriendelijker maken. Zo dragen ze er bijvoorbeeld toe bij dat zeewater veel energiezuiniger dan tot nu toe kan worden ontzilt en omgezet in drinkwater. Dat de levensduur van windmolens wordt verlengd. Dat motoren en energiecentrales efficinter worden. En dat met behulp van een nieuwe softwarearchitectuur complexe automatiseringssystemen kunnen worden ontworpen die de voor de productie in fabrieken benodigde ressources minder belasten. In de medische zorg heeft het idee van een van de onderscheiden uitvinders betere diagnoses van beroertes mogelijk gemaakt. Zo wordt dankzij een nieuwe technologie de beeldkwaliteit van bepaalde magneetresonantieopnamen zo sterk verbeterd dat de artsen snel de omvang van de schade in de hersenen kunnen vaststellen en zien welk weefsel nog te redden is.

Met elke idee elke uitvinding en elk octrooi dragen onze onderzoekers en ontwikkelaars nieuwe stenen aan voor de verdere groei van Siemens aldus Peter Lscher. Pioniersgeest is het bloed van onze onderneming we hebben mensen nodig die een verschil willen maken. Betrokken creatieve medewerkers die onontgonnen gebied durven te betreden en die antwoorden op de grote vragen van onze tijd zoeken en weten te vinden.

De onderscheiding Uitvinder van het Jaar kent Siemens sinds 1995 jaarlijks toe aan eminente eigen onderzoekers en ontwikkelaars van wie de uitvindingen in aanzienlijke mate bijdragen tot het succes van de onderneming.

Uitvoerige portretten van de uitvinders en hun innovaties alsmede persfotos zijn online te vinden op www.siemens.compressinventors2011

Het aantal aanmeldingen van uitvindingen en octrooien is berekend op basis van voortgezette bedrijfsactiviteiten. Nieuwe ontwikkelingen bij Osram en Siemens IT Solutions and Services zijn dus buiten beschouwing gebleven.

Einde bericht

Bron Siemens Nederland N.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 28 november 2011, 09:22
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Berlijn, Denemarken, Duitsland, Neurenberg, Verenigde Staten, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry