Nederlands paviljoen Floriade toont vernieuwing ondernemers

24/11
2011
DEN HAAG (EZPress) - Het Nederlandse paviljoen op de Floriade 2012 wordt gebouwd met de nieuwste snufjes en materialen en laat zien en beleven hoeveel kennis en vernieuwende producten ondernemend Nederland in huis heeft.

Vernieuwende en concurrerende producten

Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken Landbouw en Innovatie ELI donderdag 24 november 2011 bij de ondertekening van de plannen voor het rijkspaviljoen My Green World.

De ondertekening vond plaats mede namens minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. We maken de Nederlandse economie sterker als ondernemers en onderzoekers in samenwerking met overheid vernieuwende en concurrerende producten op de wereldmarkt zetten aldus de bewindsman. Dat doen we met dit paviljoen.

Smart skin

Het Nederlandse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling is gebouwd in de vorm van een kiem de eerste scheut van een jonge plant en staat symbool voor groei en vernieuwing. Het heeft een smart skin doorzichtig gevelmateriaal dat de warmtestroom in een gebouw gebruikt om ruimten te verwarmen of te koelen.

Groene wereld

Binnen in het paviljoen staat de bezoeker midden in een nagebootste groene wereld. Er is te zien hoe je algen kweekt en kunt gebruiken voor eten en energie en hoe in een gezonde kas planten met een minimum aan bestrijdingsmiddelen worden beschermd tegen ziekten schimmels en insecten.

Topsectoren van de economie

Bij het paviljoen zijn twintig vernieuwende ondernemers betrokken uit de topsectoren van de Nederlandse economie. Niet alleen uit de tuinbouw en agrofood maar ook uit de creatieve industrie water energie logistiek.

Buitenlandse investeerders

De Floriade wordt eens in de tien jaar georganiseerd en vindt volgend jaar van 5 april tot 7 oktober plaats in Venlo. Het paviljoen verwacht ongeveer 12 miljoen bezoekers waaronder veel buitenlandse zakenlieden en investeerders. Zo zal onder meer de Turkse president Gl met een grote delegatie uit het bedrijfsleven een bezoek brengen aan Venlo.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 24 november 2011, 13:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Venlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry