Webshop levering vanuit de fysieke winkel

22/11
2011
SASSENHEIM (EZPress) - Goede voorraadbeheer is voor retailers met de toename van de verkoop via webshops essentieel. Het verhogen van het voorraadniveau en het verlagen van de kosten is hierbij een belangrijke uitdaging. Retailbureau Kega ontwikkelde onder andere voor Score d retailoplossing De webshop toegang geven tot de voorraden in de winkel voor een zo efficint mogelijke levering.

Levering vanuit de fysieke winkel

Voor een webshop is het van belang om orders zo efficint mogelijk uit te leveren. Dat wil zeggen dat een order in zo min mogelijk zendingen bij voorkeur n uitgeleverd moet worden. Het door Kega ontwikkelde systeem maakt het mogelijk voorraden uit fysieke winkels via de webshop te verkopen. Binnengekomen orders worden automatisch doorgestuurd naar het filiaal dat ze het best kan verzorgen. Mocht het filiaal bepaalde artikelen toch niet op voorraad hebben dan wordt de order automatisch aan een of meerdere andere filialenmagazijnen toegekend.

Dit levert concreet drie voordelen op

Verhoging van het voorraadniveau in de webshop zonder extra opslag en transportkosten

Restant artikelen in fysieke winkels kunnen eenvoudiger worden verkocht. De lokale markt is nu uitgebreid naar een landelijk markt

Er is geen extra personeel nodig voor de handling. Het winkelpersoneel kan de bestelling klaar zetten op rustige momenten in de winkels.

Voorraadbetrouwbaarheid

Ard van Leeuwen van retailbureau Kega Voor een webshop is voorraadbetrouwbaarheid extreem belangrijk. Het achteraf niet kunnen leveren van artikelen aan de klant is dodelijk voor de reputatie. Als n of meerdere artikelen vanwege voorraadverschillen uiteindelijk niet vanuit een locatie geleverd kan worden probeert het systeem de order opnieuw zo efficint mogelijk uit te leveren. Een keer per dag een voorraad update na de nachtverwerking van de kassas is voldoende om het systeem te laten functioneren. Op dit moment draait het systeem al anderhalf jaar bij winkelketen Score. Naast de voorraden in het centrale magazijn heeft de webshop de beschikking tot de voorraden van een tiental filialen verspreid over het land. Orders worden overdag door het winkelpersoneel gelopen en aan het eind van de dag opgehaald door PostNL.

Einde bericht

Bron Kega

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 22 november 2011, 08:14
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry