Vooruitgang voor officieren van justitie Kunduz

19/11
2011
De eerste 16 officieren van justitie in Kunduz hebben een door Nederlanders gegeven cursus succesvol afgerond. De Afghaanse strafrechtfunctionarissen ontvingen eind deze week hun certificaat uit handen van de trainers van de Europese politiemissie EUPOL.

Van 13 tot en met 17 november gaf EUPOL de zogeheten Justice and Criminal Procedure-cursus. De deelnemers leerden de wettelijke verantwoordelijkheden en verplichtingen van een officier van justitie tijdens een strafrechtelijk onderzoek. De EUPOL-trainers lieten hen de afgelopen dagen ook ervaringen uitwisselen met officieren van justitie die de cursus in de Afghaanse hoofdstad Kabul volgden.

Alle deelnemers aan de EUPOL-training in Kunduz kregen naast hun certificaat een set van 24 boeken met alle relevante wetten. De komende tijd gaat EUPOL bij de deelnemende officieren op bezoek om hen ook op hun werkplek bij te staan met hulp en advies.

Opbouw rechtsstaat

De cursus is onderdeel van de politietrainingsmissie van Nederland in Kunduz. Politiefunctionarissen verzorgen daar trainingen aan het hogere en middenkader van de Afghaanse politie. De lessen dragen bij aan de opbouw van de rechtsstaat en de kwaliteit van de Afghaanse politie. Aan het einde van dit jaar zijn 15 Nederlandse politieagenten actief in Kunduz.

Datum: zaterdag 19 november 2011, 18:07
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry