Noord-Europese landen breiden militaire samenwerking uit

16/11
2011
De zogenoemde Northern Group heeft vandaag besloten tot verdergaande militaire samenwerking. De groep bestaat uit de Scandinavische en Baltische landen, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Duitsland en Nederland. Namens Nederland was minister Hans Hillen aanwezig bij het overleg in Zweden over ontwikkelingen in de veiligheidssituatie, ook de VS nam aan het overleg deel.

Concreet gaat de Northern Group de komende jaren hun ervaringen op het gebied van samenwerking met elkaar delen. Minister Hillen: `De Defensiebegrotingen van alle Europese landen staan steeds meer onder druk. Meer samenwerken is een goede manier om met minder financiƫle middelen toch de capaciteiten van de krijgsmacht op peil te houden.`

Belgisch-Nederlandse samenwerking

Minister Hillen gaf tijdens het overleg het voorbeeld van de samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse marine. Deze is al langere tijd succesvol en bevat elementen van gezamenlijk trainen en opleiden, onderhoud en operaties. Dit heeft de interesse gewekt van andere leden van de Northern Group. Nederland gaat deze landen informeren om zo tot vergelijkbare samenwerkingsverbanden te komen.

Datum: woensdag 16 november 2011, 16:57
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Polen, Verenigd Koninkrijk, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry