Workshop domeinnamen en merkenrecht

09/11
2011
Iedereen is vrij domeinnamen te registreren. De inhoud van de domeinnaam maakt daarbij niet uit. Zo kan het dus zijn dat er domeinnamen worden geregistreerd met daarin merknamen en handelsnamen van anderen, of domeinnamen die sterk op deze namen lijken. Degenen die eigenlijk recht hebben op deze naam treden hier vaak tegen op.

Maar…niet elke domeinnaam met een merk erin is automatisch op te eisen door een merkhouder en in sommige gevallen kunnen op elkaar lijkende handelsnamen online best naast elkaar bestaan.

Voor domeinnaamhouders én merkhouders is het belangrijk te weten wat precies de regels zijn. ICTRecht en BRight advocaten organiseren daarom op 6 december een middagworkshop over de regels rond domeinnamen. Deelname kost slechts 45 euro per persoon.

Programma

13.30-14.00 ontvangst

14.00-14.30 Merken en handelsnamen, inleiding (BRight)

Wat zijn merken en wat zijn handelsnamen? Welke soorten merken zijn er? Wat kan de merkhouder doen met een merk? Wat kan een bedrijf met een handelsnaam en waarom zou je een (veel duurder) merk registreren?

14:30-15.15 Merken versus domeinnamen (ICTRecht)

Wanneer is gebruik van een merk in een domeinnaam merkinbreuk/handelsnaaminbreuk? Kan een merkhouder zomaar elke domeinnaam opeisen waar zijn merk in zit? Maakt de inhoud van de site nog uit?

15.15-15.30 pauze

15.30-16.00 Legaal gebruik van merk online (ICTRecht)

Waar liggen de grenzen van merken en handelsnamen? Welke rechten heb je als verkoper van merkproducten, of als concurrent die vergelijkende reclame wil maken.

16.00-17.00 Merkinbreuk bij de rechter (BRight)

Wat te doen bij (vermeende) inbreuk? Naar de rechter of arbitrage bij WIPO/SIDN? Welke specifieke processuele regelingen zijn er op dit gebied? En hoe zit dat met de proceskosten?

17.00 uur Borrel

Locatie

De workshop vindt plaats bij Seats2meet te Utrecht, Moreelsepark 65 (Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e etage).

Inschrijven

Inschrijven voor de workshop kan via ICTRecht of per e-mail naar info@ictrecht.nl onder vermelding van “Workshop domeinnamen”. U ontvangt na de workshop een factuur voor de 45 euro deelnamekosten. Indien u na deelname aan de workshop een opdracht geeft aan ICTRecht of BRight zullen de kosten van 45 euro op de kosten van de opdracht in mindering worden gebracht.

Als deelnemer kunt u verder het boek De wet op internet van ICTRecht-partner Arnoud Engelfriet bestellen met 20% korting. Vermeld bij uw inschrijving dat u het boek wenst te ontvangen. U ontvangt het boek dan bij de workshop.

Wat voor workshops of seminars zouden jullie nog meer interessant vinden?

Arnoud

Kent u onze boekenserie Deskundig en praktisch juridisch advies al? Webwinkels, hosting, software, security en meer!

Datum: woensdag 9 november 2011, 08:05
Bron: Iusmentis Blog
Categorie: Internet en ICT
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry