Defensiewerving in de lift

15/09
2009
Het gaat beter met de werving van (militair) personeel. Het aantal vacatures bij Defensie is de afgelopen periode met 500 verminderd tot circa 7100 en er zijn meer belangstellenden voor een baan bij de krijgsmacht. Ook de uitstroom van personeel lijkt te zijn gestuit. De vulling van militaire functies steeg tot 84,7 procent. Dit maakte staatssecretaris Jack de Vries vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Het actieplan voor de werving werpt dus zijn vruchten af. “De arbeidsmarkt is weliswaar veranderd, maar Defensie wordt ook wel degelijk als een aantrekkelijke werkgever gezien�, meent De Vries. De wervingsacties gaan onverminderd voort, want er blijven jaarlijks vijf- tot zesduizend nieuwe militairen nodig.

De samenwerking met de Regionale Opleidingscentra (ROC) blijkt een goede greep en krijgt dan ook uitbreiding. Voor de nieuwe landelijke ROC-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (V&V) zijn alle 3000 plekken zijn bezet. Door de opleiding krijgt de stagiair een beter inzicht in de defensieorganisatie en een realistisch beroepsbeeld. 

Het totaal aantal Defensiemedewerkers op 30 juni 2009 bedraagt 67.665 personen, die in totaal voor 66.465 functies (ook deeltijd) zijn aangesteld.

Datum: dinsdag 15 september 2009, 17:50
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry