Gewijzigde opleidingsbehoefte Afghaanse politie

04/11
2011
Het kabinet heeft vandaag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de laatste stand van zaken rond de politietrainingsmissie in Kunduz. De brief gaat ook in op de gewijzigde opleidingsbehoefte van de Afghaanse autoriteiten.

Er staat zit in dat bij de opzet en uitvoering van de geïntegreerde politietrainingsmissie in Afghanistan flexibeler moet kunnen worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen en behoeften.

Afghanistan heeft op dit moment binnen Kunduz behoefte aan training voor lager politiekader en aan opleiding van Afghaanse politietrainers. Het kabinet meldt in de brief dat de Nederlandse politietrainingsmissie in deze behoefte gaat voorzien.

Ook is er behoefte aan opleidingen voor agenten buiten Kunduz en aan de opleiding van de Afghaanse grensbewakingspolitie. Het kabinet onderzoekt of dit mogelijk is.

Verzoening

In het schrijven gaat het kabinet verder in op het belang van de overdracht van de verantwoordelijkheid voor veiligheid en stabiliteit aan de Afghaanse overheid. Tevens benadrukt het kabinet het belang van verzoening en de betrokkenheid van de internationale gemeenschap daarbij.

Het werk is na 2014 nog niet af, aldus het kabinet. Dit vergt op de eerste plaats een extra inspanning van de Afghanen zelf. Afghanistan zal daarbij ook na 2014 internationale steun nodig hebben, met name in de vorm van training en advisering en ontwikkelingsprogramma's. Nederland zal dit standpunt uitdragen op de Afghanistan-conferentie van begin december in Bonn.

Verwijzingen

Stand van zaken politietrainingsmissie KunduzKamerstuk | 4 november 2011 | pdf, 13 pagina’s,

151 KB

Datum: vrijdag 4 november 2011, 22:30
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry