Civiel Militaire Samenwerking onder nieuwe leiding

02/11
2011
Luitenant-kolonel Ernst Lobbezoo heeft vandaag in Apeldoorn het commando van 1 Civil Military Cooperaton Bataljon (CIMIC) overgedragen aan ranggenoot Jan Vonk. Dat gebeurde op de Koning Willem III-kazerne voor het front van het personeel en de gasten van de eenheid.

1 CIMIC Bataljon bestaat uit regulier militair personeel en uit een snel groeiend bestand met zogenoemde functioneel specialisten. De eenheid vormt het een paarse organisatie, waarin Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine en Koninklijke Marechaussee werken.

Het CIMIC-personeel krijgt in het uitzendgebied veelvuldig te maken met hulpverleners van diverse organisaties. Deze hulpverleningsorganisaties vervullen een grote verscheidenheid aan taken in het uitzendgebied. Zij doen dat vaak niet gecoördineerd en op hun eigen wijze. Het CIMIC-personeel praat met de hulpverleningorganisaties, deelt waar mogelijk gegevens en coördineert eventueel ondersteunende activiteiten.

De nieuwe commandant luitenant-kolonel Jan Vonk was Plaatsvervangend Hoofd Training and Exercise bij het 1 (GE/NL) Corps in Münster. Luitenant-kolonel Lobbezoo gaat aan de slag als Hoofd Plannen van de Directie Materieel en Diensten van het Commando Landstrijdkrachten. Lobbezoo was sinds begin 2009 commandant van 1 CIMIC Bataljon.

Datum: woensdag 2 november 2011, 15:28
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry