Oostenrijk verplicht skihelm

15/09
2009
Komend wintersportseizoen wordt de skihelm verplicht gesteld in Oostenrijk voor kinderen tot 15 jaar. In Italië geldt al langere tijd een helmplicht voor kinderen tot 14 jaar. Verwacht wordt dat Frankrijk snel zal volgen.

Volwassenen willen er vaak nog niet aan, maar voor de kids die in Oostenrijk gaan skiën is er dit jaar geen ontsnappen meer aan: op de piste de helm op! Ook in buurland Italië is dat het geval voor skiënde kinderen tot veertien jaar. Hoe de wet nageleefd gaat worden is nog niet helemaal zeker. De APA (Oostenrijks persbureau) weet te melden dat de politie toe gaat zien op de naleving van de helmplicht. Bij overtreding zullen er boetes opgelegd worden. Praktisch zal dit uiteraard niet werken, want er zullen nogal wat politieteams op de latten gezet dienen te worden om alle kinderen te controleren. Eerder zullen de liftmedewerkers kinderen zonder helm weigeren te vervoeren.

Helemaal nieuw is de helmplicht natuurlijk niet. Skischolen in Europa verplichten de kinderen al een helm te dragen tijdens de lessen en in Canada en Amerika kijkt men zelfs raar op als je geen helm zou dragen. Dus pa en ma: voordat je naar Oostenrijk of Italië vertrekt dit seizoen, vergeet dan niet een kekke helm voor je kroost aan te schaffen. Huren kan overigens ook, maar voor de fervente wintersporters is een eigen (en frisse schone) helm een stuk prettiger! En hoe goed je ook kunt skiën of boarden (of denkt te kunnen …), een helm kan nooit kwaad, ook niet voor de 15-plussers.

Datum: dinsdag 15 september 2009, 08:03
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry