SEOshop begint internationale expansie in Duitsland

01/11
2011
AMSTERDAM (EZPress) - SEOshop leverancier van diensten waarmee MKBers snel en eenvoudig een webwinkel kunnen inrichten begint haar internationale expansie in Duitsland. Vanaf 1 november kunnen Duitse webwinkeliers via www.seoshopsoftware.de een eigen webwinkel starten. De potentie van de Duitse ecommercemarkt en hoge prijzen van de concurrentie zijn voor SEOshop reden om haar internationale uitrol in Duitsland te beginnen. SEOshop gebruikt hiervoor de kapitaalinjectie die het bedrijf een half jaar geleden van durfinvesteerder Henq ontving.

Ruud Stelder directeur van SEOshop Op het gebied van ecommerce zijn we in Nederland een stuk verder dan onze Oosterburen. Met onze ervaring en ons robuuste platform moet het dan ook mogelijk zijn om op korte termijn een voortrekkersrol te kunnen gaan spelen in de Duitse markt. Een van de redenen waarom ik hiervan overtuigd ben is onze samenwerking met Uncubator een bedrijf dat al veel ervaring heeft op de Duitse markt. Ons aanbod is volledig gelokaliseerd en we bieden integraties aan met meer dan 25 partners. Alles wordt in Duitsland gerealiseerd. Wel werken we in Duitsland volgens dezelfde principes waar we in Nederland groot mee zijn geworden een gebruiksvriendelijk platform proactieve support en de wil om te blijven innoveren.

Cijfers Duitse markt

De Duitse ecommerce markt zal dit jaar 17 groeien naar 2148 miljard euro. De Nederlandse ecommerce markt zal naar verwachting 8 groeien naar 118 miljard euro. Wanneer de omzet in ecommerce omgerekend wordt per hoofd van de bevolking is dat voor Duitsland 260 euro en voor Nederland 740 euro.

Vooral opensource systemen zijn populair in Duitsland maar de prijzen van softwarepakketten zijn er hoog ten opzichte van de Nederlandse markt. SEOshop zal de concurrentie aangaan met Magento Oxidesales en Shopware. De verwachting is om het eerste jaar meer dan 1500 Duitse webshops op het SEOshop platform te laten draaien.

Internationale uitrol

SEOshop heeft de investering van durfinvesteerder Henq onder andere gebruikt om de buitenlandse markt te betreden. Duitsland is na Nederland het tweede land waar het SEOshop platform ook daadwerkelijk gelanceerd wordt. De doelstelling is om op korte termijn internationaal uit te rollen naar Itali Spanje en Frankrijk. Zo heeft SEOshop op de ecommerce Paris van afgelopen maand al verregaande gesprekken gevoerd over een mogelijk partnerschip voor Frankrijk.

Einde bericht

Bron SEOshop

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 1 november 2011, 12:49
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Duitsland, Frankrijk, Noord-Holland, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry