Nederland organiseert VN sideevent in New York over internetvrijheid

24/10
2011
DEN HAAG (EZPress) - Toegang tot een vrij en open internet is niet alleen essentieel voor de vrijheid van meningsuiting maar ook voor ontwikkeling en democratisering. Dat zei Frank La Rue VN Speciaal Rapporteur voor de vrijheid van meningsuiting vrijdag tijdens een door Nederland georganiseerd sideevent over vrije internettoegang bij de Verenigde Naties in New York. Vertegenwoordigers van denktanks het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven spraken er over het belang van vrije toegang tot internet voor burgers overal ter wereld.

Basis van de discussie was het rapport van Frank La Rue waarin hij vaststelt dat het internet een onmisbare schakel is in recht op vrije meningsuiting. Eerder dit jaar ontving minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken Frank La Rue in Den Haag waarbij hij de aanbevelingen uit het rapport van La Rue verwelkomde.

Internetvrijheid is voor de Nederlandse regering een prioriteit in het buitenlands beleid. Op 9 december zit minister Rosenthal in Den Haag een ministerile bijeenkomst voor over dit thema waarbij ook bedrijven experts en NGOs worden uitgenodigd.

zie ook www.minbuza.nlinternetfreedom

Einde bericht

Bron Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 24 oktober 2011, 08:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: New York, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry