Minister Schultz krijgt les over gevaren dode hoek

14/10
2011
AMSTERDAM (EZPress) - Minister Schultz van Haegen van I M heeft onlangs les gekregen over hoe zij in het verkeer veilig kan omgaan met de gevaren van de dode hoek. De minister volgde samen met leerlingen van basisschool De Vos in Voorschoten een verkeersles in het kader van 15 jaar Veilig op Weg.

Veilig op Weg waarvan RAI Vereniging een van de ambassadeurs is is een speciaal project voor basisscholen dat er op is gericht om kinderen te leren hoe ze om moeten gaan met vrachtautos in het verkeer.

Ieder jaar vallen er slachtoffers in het verkeer door ongelukken in de dode hoek. Met name jonge kinderen die aan het verkeer deelnemen zijn daarbij een kwetsbare groep. Om het aantal ongevallen in de dode hoek terug te dringen heeft de sector zelf het initiatief genomen en is 15 jaar geleden gestart met het project Veilig op Weg.

Per jaar worden in het kader van Veilig op Weg circa 1.000 scholen bezocht. De Veilig op Wegles bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijkles mogen kinderen achter het stuur van een vrachtauto plaatsnemen en kunnen zo zelf het gevaar van de dode hoek van dichtbij meemaken.

De minister zei verheugd te zijn over het initiatief van de sector Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het zo goed dat scholen transportbedrijven en overheden de handen ineen slaan om het verkeer voor hen zo veilig mogelijk te maken.

Veilig op Weg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste dode hoek project van Nederland. Veilig op Weg maakt daarbij gebruik van honderden vrijwilligers door het hele land die helpen bij het geven van de les. Het project wordt door een groot aantal organisaties gesteund en nog steeds sluiten nieuwe partijen zich bij het initiatief aan.

Einde bericht

Bron Rai Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 14 oktober 2011, 11:19
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Voorschoten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry