Brigadegeneraal Van Uhm plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten

13/10
2011
Brigadegeneraal Marc van Uhm wordt de plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten. Op 17 oktober neemt hij de functie over van generaal-majoor Mart de Kruif. Van Uhm wordt tevens bevorderd tot generaal-majoor.

Van Uhm begon zijn carrière in 1976 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. In 1990 voltooide hij de Hogere Militaire Vorming. Aansluitend werd hij hoofd sectie S3 in de staf van 11 Pantserinfanterie Brigade, die in die periode werd gereorganiseerd naar de Luchtmobiele Brigade. Na de hogere stafcursus in België vervulde Van Uhm verschillende functies binnen de personeelsdienst van de Koninklijke Landmacht.

Vanaf 1997 was hij commandant van 12 Infanteriebataljon luchtmobiel Regiment Van Heutsz te Schaarsbergen. In 1999 volgde met dit bataljon een uitzending naar Bosnië voor de Stabilisation Force (SFOR). In 2001 ging Van Uhm naar het Amerikaanse U.S. Army War College voor de Master in ‘Strategic Studies’. In 2002 werd hij commandant van het Korps Commandotroepen. Hij verruilde dit korps in 2005 voor de Defensiestaf waar hij de functie vervulde van hoofd van de afdeling Toekomstverkenningen. Medio 2006 werd Van Uhm commandant van 11 Luchtmobiele Brigade. In die functie ging hij naar Zuid-Afghanistan om de Nederlandse Taskforce in Uruzgan te leiden. 
Sinds 28 juni 2010 is de brigadegeneraal Director Strategic Operations Centre bij het HQ SHAPE.

Generaal-majoor Mart de Kruif volgt per 25 oktober luitenant-generaal Rob Bertholee op als Commandant Landstrijdkrachten.
 

Datum: donderdag 13 oktober 2011, 16:50
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Breda, Leiden, Noord-Brabant, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry