Hausse aan medicijnen-spam uit China

14/09
2009
Volgens beveiliger McAfee is de hoeveelheid Chinese medicijnen-spam op dit moment enorm: ruim 60% van alle wereldwijd verstuurde mail bestaat uit dergelijke spamberichten. Opvallend daarbij is dat de websites waarnaar in deze spam verwezen worden, niet Chinees zijn, maar Canadees...

Dat komt volgens McAfee omdat een Canadese site nu eenmaal meer vertrouwen opwekt dan een Chinese site - vooral bij Amerikanen, die een belangrijk doelwit van deze spams zijn. Het lijkt erop dat er op grote schaal medicijnen uit China aan de man gebracht moeten worden.

Volgens McAfee zijn de medicijnen die aangeboden worden echt, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Omdat de Chinese overheid afspraken heeft met internationale farmacie-bedrijven, is het voor plaatselijke bedrijven moeilijk om hun voorraden kwijt te raken. Ook haalt de kwaliteit van lokaal geproduceerde medicijnen vaak de standaard niet die door de overheid is vastgelegd. Om deze overtollige of inferieure medicijnen kwijt te raken, wordt nu dus massal gebruikgemaakt van spam.

Datum: maandag 14 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry