Verburg geeft startsein voor streekbussen met winnende landschapsfoto`s

14/09
2009
Persbericht | 14-09-2009

Vanaf 21 september gaan ze rijden: 500 streekbussen met grote landschapsfoto's op de zijkant.

Drie maanden lang kon iedereen zijn favoriete landschapsfoto inzenden. Dat leverde meer dan 3600 inzendingen op. De winnende foto's per provincie zijn twee weken lang op de zijkant van lokale bussen te zien.

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geeft maandag 21 september het startsein voor de actie met de landschapsbussen. De winnaar in Zuid-Holland krijgt uit handen van de minister zijn prijs tijdens de startmanifestatie op het Malieveld.

De provinciale Landschappen houden zich bezig met activiteiten in en rond het landschap. Daarbij werken zij intensief samen met lokale burgers, boeren en bedrijven. Het ministerie van LNV en de 12 Landschappen geven veel ruimte om mee te denken en mee te werken aan een mooi landschap. De actie met de 500 bussen heeft als doel dat mensen zien hoe mooi Nederland is en dat mensen zich bewust zijn van het gegeven dat natuur altijd dichtbij is. De actie sluit aan bij de campagne 'Een mooier landschap, maak het mee' van de ministeries van LNV en VROM, de provincies en het Landschapsmanifest.

Datum: maandag 14 september 2009, 13:59
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry